Gewichtsreductie

Afvallen is voor sommige mensen een levenslange straf en voor anderen een tijdelijke inspanning. Voor veel mensen speelt (over-)gewicht een belangrijke rol waarbij de overduidelijke risico’s niet veronachtzaamd mogen worden. Suikerziekte, gewrichtsproblemen, kortademigheid zijn slechts enkele van de gevaren van een ongezond gewicht.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende methoden, programma’s en diëten bekeken en vind dat naast een gezonde manier van leven ook een leuke en gezellige manier van leven hoort. Met andere woorden: we hoeven ons niet bij elke hap of elke slok die “niet op het lijstje staat” schuldig te voelen. Genieten van lekkere dingen hoort bij het leven. We moeten ons alleen realiseren dat het behalen van het streefgewicht dan langer duurt.

Ik zal samen met jou kijken naar realistische doelen en daarbij gebruik maken van zelf samengestelde, haalbare programma’s die zich in de afgelopen jaren bewezen hebben. Een gezondere leefstijl respectievelijk een gezonder bewustzijn is iets wat tijd nodig heeft. De kilo’s zijn er niet in 1 maand aangekomen dus die zijn er ook niet in 1 maand weer af…