Lomi Lomi

De Lomi Lomi komt oorspronkelijk uit Hawaï en werd doorgegeven van generatie op generatie. In de Huna, een Hawaïaanse filosofie, gaat het voornamelijk om twee zaken: Harmonie en Liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom leidt. De behandeling zorgt ervoor dat die blokkades zich opheffen en heeft daarom een helende werking. Lomi Lomi herstelt de vitaliteit en heeft een diepe werking op het spierstelsel, het zenuwstelsel en de zintuigen. Het verbetert de bloedsomloop en heeft een gunstige invloed op de organen. Het verbetert de toevoer van voeding naar het weefsel, bevordert de stofwisseling, reinigt het lichaam van afvalstoffen, verhelpt oedeem, vermindert pijn en versoepelt de beweging van het lichaam. Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekent: drukken, kneden, wrijven. 

Eeuwenlang is de kunst van de Hawaïaanse Lomi Lomi massage gebruikt als een krachtige manier om een gezonde manier van leven in stand te houden. De strijkingen zijn lang en aaneengesloten, waarbij onderarmen en ellebogen gebruikt worden en ze geven het gevoel dat er veel handen tegelijk aan het werk zijn.

Hou bij deze massage rekening met het feit dat je geheel ontbloot wordt behandeld. De strijkingen gaan bijvoorbeeld ook over heupen en bil. Vanzelfsprekend wordt je geslacht keurig toegedekt met een doek. Ook wordt je haar enigzins vet van de olie, wanneer de strijkingen langs de nek, het gezicht en de oren gaan.