Shiatsu

Shiatsu is een bijzondere, zeer effectieve manuele behandelmethode. De filosofie en vorm van deze massage is ontstaan en ontwikkeld binnen de Aziatische cultuur.

Shiatsu betekent letterlijk: “druk met de vingers”. Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet gegeven worden.

De behandeling vindt plaats op een speciale mat die op de grond ligt en wordt vanwege de temperatuur over de gemakkelijk zittende kleding uitgevoerd.
Niet iedereen is optimaal in balans. Dit kan zich uiten in hoofdpijnklachten, somberheid, snel verkouden, rugklachten, prikkelbaarheid, enz. Bij dit soort kwalen en aandoeningen vinden we in het lichaam vaak plekken met een afwijkende weefselspanning. Bij shiatsu heten deze punten tsubo’s. Door de druk die ik geef op het lichaam, wordt de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam – de meridianen – beïnvloed. Deze energiestroom wordt ki (qi) genoemd. Zo worden blokkades opgeheven, kan de energie weer vrij stromen en wordt de balans weer hersteld.

Ik ben niet aangesloten bij een beroepsvereniging dus het is helaas niet mogelijk om de behandeling(en) vergoed te krijgen van de verzekeringsmaatschappij.